خانه هوشمند

5 فروردین 1401
0 نظر
مشاور املاک اورست

 

 

 

تعریف ساختمان هوشمند

احتمالا شما هم مثل بسیاری از افراد دیگه در حال استفاده از کلی لوازم الکتریکی هستید که بسیاری از آنها با اینترنت کار می کنند یا حداقل به اینترنت متصل می شوند. تا به حال به این فکر کردید که چطور میتوان همه این وسایل الکتریکی و یا حتی وسایل غیر الکتریکی را با هم کنترل کرد بدون اینکه نیاز به جابه جایی زیاد باشه؟

حتما شما فکر کردید و خب قبل از شما بسیاری از افراد دیگه به آن فکر کردند و راه حل های بسیار جالبی برا آن پیدا کردند.

خانه های هوشمند نتیجه این طرز فکر بودند و حاصل تلاش آنها برای بوجود آوردن زندگی راحت تری برای افراد  بوده است.

در حال حاضر شما در خانه های هوشمند تمام نیازهایی که دارید را با یک برنامه موبایلی برطرف میکنید و میتوانید از راه دور بیرون از خانه و یا داخل خانه همه چیز را کنترل کنید که این کار با دستیار های صوتی ای که جدیدا به بازار آمده بسیار راحت تر هم شده است.در حال حاضر ما خانه های نیمه هوشمند هم داریم که نیمی یا قسمتی از نیازها را می توان بصورت هوشمند کنترل کرد؛ بطور مثال کنترل روشنایی خانه.

در سال های اخیر خانه های هوشمند بسیار بیشتر از قبل هم پیشرفت کرده اند و استفاده از آنها بسیار راحت می باشد.

در ادامه میخوایم شما رو بیشتر با خانه های هوشمند آشنا کنیم و تمام نکات و مطالبی که در مورد آنها هست رو برای شما بگوییم پس اگر می خواهید بیشتر بدانید و یا خانه هوشمند داشته باشید اصلا از دست ندهید.

پیشینه‌ی ساختمان‌های هوشمند

هوشمند سازی خانه ها از زمانی شروع شد که افراد تصمیم گرفتند کار های خود را بجای اینکه کاملا دستی  انجام دهند با وسایل مختلفی انجام دهند. بطور مثال از یخچال ها استفاده کردند و بعد از آن تستر ها، مخلوط کن ها، لباسشویی و بسیار وسایل برقی دیگه به بازار ها اومد و میتونیم بگیم که اولین مرحله از هوشمند سازی همین بود.

حال میخوایم بر اساس تاریخ و ترتیب بعضی از اونها رو بررسی کنیم:

در سال های 1900 تا 1920 بود که وسایلی مانند یخچال ها و تستر ها به خانه ها آمدند و اولین مرحله از هوشمند سازی خانه ها آغاز شد. اما پس از آن در سال های 1966 تا 1967 اولین وسایلی به بازار ها آمدند که میتوان به آنها هوشمند به معنای امروزی گفت.

آنها می توانستند یک سری اطلاعات را در خود ذخیره کنند بعضی از دستورات رو اجرا کنند و همچنین حالت های مختلفی داشتند و می توانستید از حالت های مختلف آنها استفاده کنید که توسط کنترل کننده ها اجرا می شد و به آنها ECHO IV میگفتند و تحول ابتدایی و اصلی را در مسیر خانه های هوشمند بوجود آوردند. در سال 1975 بود که در دنیا توانستند وسایل را از  راه دور کنترل کنند.

این کار توسط رله هایی انجام می شد که از امواج رادیویی استفاده میکردند و آنها را x10 میگفتند که آنها در آن زمان بسیار پیشرفته تلقی می شدند اما بیشترین و بزرگترین کاری که انجام میداند خاموش و روشن کردن وسایل یا همان قطع و وصل جریان الکتریکی بود و بزرگترین کاری که می توانست بکند، داشتن تایمر برای کارها بود.

سیستم های bms

پس از آن سیستم های bms آمدند که میتوانستد با مشخص کردن زمان یکسری کارهایی را انجام دهند و وسایل را بعد از زمانی خاموش یا روشن کنند ولی آنها مشکلات بسیاری داشتند که یکی از بزرگترین آنها همین بود که نیاز به اپراتور  بازدید دوره ای داشتند.

در سال 1990 بزرگترین حرکت در این زمینه به وجود آمد و چندین شرکت بلژیکی دور هم جمع آمدند و با ترکیب چندین سیستم متفاوت در کنار هم توانستند انتقال اطلاعات را از طریق سیستم bus انجام دهند و در سال 1992 با نام زمینس یک کوپلر یا کنترل کننده را با استاندارد eiba وارد بازار کنند.

در ادامه سیستم های بیشتری بوجود آمد و تا سال 1997 این سیستم ها به مهندسین برق آموزش داده می شد تا هم اکنون به آنها سیستم knx میگویند و ما حال می توانیم از این سیستم های هوشمند استفاده کنیم و از آهنها به صورت های متفاوتی استفاده کنیم.

چرا هوشمند سازی ساختمان متداول شد؟

شاید این سوال برای همه پیش آمده باشد که چگونه و چرا هوشمند سازی خانه ها به گونه ای که الان می دانید متداول شده است.

در ابتدا به چگونگی ان می پردازیم تا بعد از آن به چرایی آن بپردازیم. در چگونگی آن میتوان آن را با گوشی های هوشمند مقایسه کرد، آنها در ابتدا به این گونه بودند که ما از تلفن های عمومی استفاده می کردیم سپس تلفن ها به خانه ها آمدند و بعد از آن به گوشی ها تبدیل شدند و در حال حال حاضر میبینیم که هر کسی یک گوشی کاملا هوشمند با امکانات بسیاری دارد.

به همین صورت هوشمند سازی خانه ها در ابتدا به صورت آزمایشگاهی با هزینه های بسیار زیادی بود ولی پس از آن با پیشرفت های چشمگیر تکنولوژی و تولیدات عمده آن به همین دلیل ما همه جا توانستیم از آنها استفاده کنیم البته اگر ما هزینه های نسبتا زیاد را در ایران می بینیم نباید آن را به تمام دنیا نسبت بدهیم و باید بدانیم که دنیا در سال های اخیر با پیشرفت هایی که داشتیم این هزینه ها بسیار پایین آمدند و در دنیا این هزینه ها بسیار کمتر از سال های قبل می باشد و افراد بسیار راحت تر میتوانند به آنها دسترسی داشته باشند.

مزایای هوشمند سازی و پیاده‌سازی سیستم مدیریت ساختمان

حال فکر کنید که با هوشمند سازی چه امکاناتی به شما میرسد:

ابتدا می توان گفت که ایجاد محیطی در خانه که همه از آن راضی باشند بسیار خوب و رضایت می باشند که با توجه به هوش مصنوعی بوجود آمده است

پس آن به این مورد توجه کنید که در خانه ههای هوشمند به شما یک پنل کاربری میدهند که شما به راحتی می توانید هر چیزی را کنترل کنید و مصرف های خود را بهینه کنید و در همین راستا هزینه های خود را کم کرده و در هزینه های خود صرفه جویی کنید.

همچنین با توجه به همین امکانات عمر مفید تمام امکاناتی که شما دارید بسیار بیشتر از حالت عادی می شود.

مانیتورینگ هم همانطور که در مورد دوم گفته شد بسیار راحت می باشد  شما میتوانید به کمک گوشی  یا سیستم خود تمام خانه را کنترل کنید و از هر وسیله و اتفاقی که در خانه می افتد با خبر باشید.

دیگر مشکلات هماهنگ سازی وسایل را هم نخواهید داشت و با توجه به اینکه تمام خانه وسایل بصورت یکپارچه توسط یک پنل کنترلی کنترل میشوند، دیگر نیازی نیست که وسایل را هماهنگ کنید و آنها به راحتی با یکدیگر هماهنگ میشوند.

همچنین در زمان های مشخصی که بخواهید، می توانید گزارش های آماری تهیه کنید و تمام اطلاعات را در اختیار داشته باشید و کنترل کنید که این کار با توجه به پیشرفت ها بسیار راحت می باشد.

این کارها و تمام کارهای دیگری که شما انجام می دهید بسیار  راحت می باشد و دیگر نیازی نیست تا برای هر کاری از جای خود بلند شوید.

شاید بتوان گفت مهمترین اتفاقی که در خانه های هوشمند می افتد این می باشد که تمام وسایل خانه شخصی سازی می شوند و هر کسی میتواند با توجه به نیاز های خود، از آنها استفاده کند و این کار هم به راحتی انجام میشود.

در کنار آن باید بدانیم که با توجه به هوش مصنوعی در حال حاضر حتی بدون تنظیم هم نیاز های کاربران شناسایی می شود و به صورت خودکار وسایل همان گونه که افراد نیاز دارند تنظیم می شوند.

خانه هوشمند2

خانه هوشمند3

 

کاهش هزینه زندگی

اول از همه باید بدانیم که خانه های سبز هم نمونه ای از خانه های هوشمند می باشد تا به راحتی بفهمیم که چرا هوشمند سازی خانه ها هزینه های ما را کم میکند. در ابتدا برای تجهیز خانه ها و خرید وسایل هوشمند سازی خانه ها، ما هزینه های بسیار زیادی را انجام می دهیم ولی در طول زمان این هزینه ها بسیار کم می شود.

ابتدا اینکه با توجه به ساختار خانه های هوشمند و سبز آنها از انرژی های تجدید پذیر استفاده میکنند و همینطور سعی میکنند کمترین اتلاف انرژی را داشته باشند که این کار با سیستم هایی که دارند بسیار راحت می باشد. به طور مثال با توجه به ترموستات هایی که وجود دارد پس از اینکه خانه ها به میزان قابل قبولی می رسد، گرما یا سرما را دریافت کرد، کار وسایل گرم و یا خنک کننده تمام می شود و به همین صورت در رابطه با آب و دیگر انرژی ها هم استفاده می شود.

همین صرفه جویی ها در انرژی در میان مدت، هزینه هایی را که ما در حال حاضر انجام می دهیم به ما برمیگرداند و حتی در بلند مدت این امکان را در اختیار ما میگذارد که حتی به سود برسیم در مقابل هزینه ای که انجام داده ایم.

آیفون تصویری تحت شبکه

حال پس از اینکه توضیحاتی کلی درباره سیستم های خانه های هوشمند گفتیم و آنها را بیشتر توضیح دادیم تا شما با آنها آشنا بشید وقت آن رسیده که چند گجت در این رابطه بپردازیم و با آنها بیشتر آشنا بشیم.
اولین اونها، آیفون تصویری می باشد که خب در خانه های هوشمند با دیگر خانه ها متفاوت می باشد که در ادامه آن را برای شما تشریح می کنیم.
پس از شروع به کار دوربین های امنیتی و همین طور آیفون های تصویری و همزمان با پیشرفت خانه های هوشمند افراد به سمت این رفتند که بتوانند بیشتر و راحتتر از آیفون ها استفاده کنند پس آیفون های تحت شبکه به وجود اومد.

این آیفون ها از سیستم های FTTH و GPON استفاده می کنند. تا بهره وری را افزایش دهند و به شما کمک کند تا بهتر از آنها استفاده کنند.

این آیفون ها امکانات بسیاری رو در اختیار شما قرار می دهند. به طور مثال می توان از آنها بعنوان دوربین امنیتی استفاده کنید یا آنها را به گوشی موبایل خود متصل کنید تا نیاز نباشد برای باز کردن درب زحمتی به خود بدهید، همینطور میتوانید به عنوان قفل خانه از آنها استفاده کنید و در خانه خود را با اثر انگشت رمز یا گوشی موبایل باز کنید و نیاز های خود را به کلید از بین ببرید و همینطور آنها لیستی از کسانی که مهمان شما بوده اند تهیه می کنند و یا مانند تلفن کسانی که به خانه شما مراجعه کرده اند زنگ زدن و شما نبودید را تهیه میکنند همچنین می توان به سیستم های امنیتی نظیر اطفا حریق متصل شوند.

در انتها باید گفت که شما می توانید استفاده بسیاری از انها داشته باشید و همچنین آیفون های متفاوتی با امکانات کم یا زیاد داشته باشید و هر چه بیشتر جلو برویم این امکانات بیشتر می شوند.

کلیدهای لمسی هوشمند

در مواردی که شما می خواهید کمتر هوشمند شوید، می توانید از کلید های لمسی هوشمند استفاده کنید که بجای اینکه شما با یک کلید، نهایتا بتوانید 2 پل را داشته باشید ، در این حال شما می توانید 4 یا  8تا  پل را داشته باشید و با یک کلید تا 8 تا چراغ را برای سیستم روشنایی خانه خود کنترل کنید که هم هزینه های کلید های مختلف را کم میکنند و هم برای بازسازی  خانه ها و یا ساخت خانه های زیبا تر شما می توانید، از آنها استفاده کنید و زیبایی بسیاری را به خانه خود بیاورید. در کنار آن شما می توانید این کلید های لمسی را به گوشی موبایل خود متصل کنید و با گوشی خود کلید های خانه را کنترل کنید و همچنین می توانید میزان روشنایی چراغ ها و خانه را کنترل کنید و تنها دو انتخاب روشن و خاموش نداشته باشید. همچنین کلید های لمسی هوشمند به شما کمک می کنند که مصرف انرژی برق خود را حدود 30 تا 50 درصد کم کنید.

اپلیکیشن هوشمند سازی ساختمان

همانطور که در موارد قبلی هم اشاره شد، شما برای آنکه بتوانید یک خانه هوشمند را اداره کنید به پنل های کاربری  نیاز دارید تا بتوانید به بهترین صورت و طبق خواسته های خودتون آنها را کنترل کنید.
حال  شما برای آنکه راحت تر باشید، می توانید از اپلیکیشن هایی استفاده کنید که روی گوشی های شما نصب می شوند ؛ شما به راحتی میتواند با استفاده از آن خانه خود را کنترل کنید. این کار به این گونه می باشد که با سیستم وای فای تمام وسایل به برنامه درون گوشی شما متصل می شوند و شما تمام آنها را مدیریت میکنید و می توانید به راحتی و بدون نیاز به وسیله دیگری، چه از داخل خانه چه از بیرون آن را کنترل کنید.
همچنین یک سری داشبورد های اطلاعاتی روی اینترنت و یا موبایل به شما داده میشوند که میتوانی از آنها برای کنترل وسایل و سایر مشکلات یا مصرف خود استفاده کنید. در سال های اخیر با توجه به اینکه گجت های هوشمند سازی خانه، تولید داخلی شده اند اپلیکیشن های بسیاری هم وجود دارند که محلی سازی شده اند و مناسب استفاده در خانه های ایرانی می باشند و به صورت فارسی به شما ارائه می شوند و شما می توانید از آنها استفاده کنید.

هدف از هوشمند سازی ساختمان چیست؟

هدف اصلی از سیستم هوشمند سازی، نیز به اهداف ایمنی و امنیتی و بهینه سازي مصرف انرژي می باشد ،  متاسفانه بسیاری از افراد جامعه به اشتباه فکر میکنند وقتی فردی خانه خود را هوشمند میکنند به این معنی است که فرد بدون اینکه فعالیتی داشته باشد و فقط با استفاده از ریموت کنترل یا حرکات دست بتواند نور خانه را تنظیم کند یا سیستم روشنایی را کنترل کند یا شیر آب را ببندد.
این در حالی است که به کنترلی شدن تجهیزات و اضافه کردن برخی قابلیت های لوکس و لاکچری ، به عنوان گزینه های کم هزینه ای که به راحتی در کنار هدف اصلی قابل وصول هستند و می توانند در ایجاد یک حس زیبایی شناختی از محیط زندگی و رفاه بیشتر نقش داشته باشند، نگاه شده است .
برخی از سیستم های هوشمند ساختمان می توانند ما را از حوادث دور یا مطلع کنند در واقع تفکر پیاده سازی اتوماسیون در ساختمان ، جلوگیری از بروز خطرات و آسیب هایی است که انسان به دلیل مشکلاتی از قبیل مشغله های ذهنی، کمبود فرصت و یا حتی گاهی راحت طلبی ، طی قرن ها نتوانسته با آن مقابله کند . همه ساله شمار بسیاری از خانه هاي همنوعانمان دستخوش سرقت و یا طعمه حریق شده اند.

بسیاری بر اثر نشت گاز جانشان را از دست داده اند و بسیاری سوانح از این دست که همگی میتوانند با هوشمند سازی ساختمان قابل اطلاع رسانی باشند تا شما را از این نوع حوادث محفوظ نگه دارند نمونه هایی از این حوادث میتوان به این موارد اشاره کرد:
در هنگام آتش سوزی آژیر به صدا در می آید ، تلفن کننده بکار می افتد، دربهای خروجی باز می شوند، دریچه های تنظیم هوا بسته می شوند، شیر گاز بسته می شود، برق اصلی ساختمان قطع می شود، برق اضطراری پله های فرار روشن می شوند.
در هنگام سرقت، آژیر و تلفن کننده فعال می شود، چراغها خاموش و روشن می شوند، کرکره ها بالا می آیند، دربهای خروج قفل می شود دوربینها تصاویر را ذخیره می کنند و …

اصول طراحی سیستم هوشمند

سیستم هوشمند طراحی شده می تواند برای هر سلیقه ای کاربردی باشد، مهم نیست اگر کسی گوشی تلفن هوشمند داشته باشد یا نه، تنظیمات سیستم و تغییر مدیریت امکانات و قابلیت ها وابسته به اپلیکیشن نصب شده بر روی تبلت و موبایل نیست، بلکه از روی مانیتور هوشمند خانه کلیه تنظیمات آن انجام می گردد.

علاوه بر این، اهمیتی ندارد اگر به زبان انگلیسی مسلط نباشید، زیرا در طراحی این مانیتور ها سعی شده است که همه چیز به زبان فارسی باشد و به طور ساده و روان پاسخگوی نیاز های شما باشد. برخی  بر این عقیده اند که  به هر دلیلی تمایلی به استفاده از کلیدهای لمسی ندارد و با کلید های سنتی بهتر و راحت تر ارتباط برقرار می کند، هیچ محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.

همینطور اگر کسی با کارت و تگ RFID راحت نیست و به این قبیل فناوری ها اعتماد ندارد، می تواند از همان کلیدهای عادی برای ورود به خانه استفاده کند چون هدف استفاده از سیستم هوشمند راحتی و آرامش شماست و برای رسیدن به آن راه های متعددی وجود دارد. قرار نیست هوشمند سازی ساختمان منجر به این شود که خانه شما عجیب و غریب گردد.

به قول یکی از دوستان شوخ طبع که می گفت:”واژه ساختمان هوشمند آدم را یاد فیلم ها و سریال های علمی تخیلی می اندازد و انتظار داری ربات ها برایت آب پرتقال بگیرند و بعد از سِرو صبحانه با بازوهای مکانیکی شان ریشت را اصلاح کنند فقط خانه شما را با استفاده از یک سری از سیستم ها اگاه به حوادث یا برای راحتی افراد خانه تبدیل به خانه هوشمند می شود.

چند مزیت سکونت درخانه هایی که هوشمند هستند

از مزایای خانه هوشمند که برای که برای آرامش و امنیت کاربران خود است عبارت اند از: کنترل هوشمند روشنایی‌ها و سیستم سرمایش، گرمایش و تهویه مطبوع با توجه به حضور افراد فراهم کردن نور، دما و رطوبت مطلوب با مدیریت بهینه تجهیزات شناسایی تجهیزات معیوب و یا پرمصرف، مانیتورینگ مصرف انرژی تجهیزات، مدیریت هوشمند تجهیزات بر اساس عرضه و تقاضای انرژی، افزایش ایمنی ساختمان با سیستم‌های اعلام و اطفای حریق، افزایش امنیت ساختمان با سیستم‌های امنیتی و کنترل تردد پیشرفته، استفاده از دوربین‌های مدار بسته و سیستم‌های دزدگیر جهت پایش دقیق فضاهای مهم ساختمان و قطع خودکار گاز، آب و برق ساختمان در هنگام وقوع زلزله برای کاهش خسارات ثانوی.

آیا تکنولوژی ”هوشمند سازی ساختمان“ مختص ساختمان های جدید است؟

باید عنوان کرد که اگرچه سیستم هوشمند سازی ساختمان اتفاق جدیدی است و امروزه به عنوان یک آپشن کاربردی در کلیه ی ساختمان های نوسازی که در مناطق خوب شهر ساخته می شوند اجرا می گردد. اما در صورتی که شما ساکن یک ساختمان قدیمی، مثلا ساختمانی که ده سال از ساخت آن می گذرد،باشید نیز می توانید با ایجاد تغییرات جزیی خانه را به سیستم هوشمند مجهز نمایید. عملیات هوشمند سازی ساختمان در پروژه های قدیمی به دو روش اجرا می گردد.
روش اول استفاده از راهکارهای مبتنی بر سیم کشی است. در سیستم هوشمند سازی ساختمان به روش با سیم، برای ایجاد ارتباط با برخی از تجهیزات خانه مانند مانیتور لمسی و دستگاه کارتخوان و یا ماژول پرده برقی نیاز به سیم هایی داریم که بتوانند داده را منتقل کنند. از این جهت از سیم هایی نظیر CAT5 یا CAT6 و کابل های شبکه استفاده می شود. روش دیگر استفاده از سیستم های هوشمند وایرلس است که در آن احتیاج به هیچ گونه سیم کشی وجود ندارد. البته استفاده از این روش هوشمندسازی معایب خاص خود را نیز دارد، برای مثال قیمت نهایی دیوایس های وایرلس حدود سه برابر دیوایس های سیستم های هوشمند مبتنی بر سیم کشی است.

یک ساختمان هوشمند چگونه میتواند به محیط زیست و ذخیره انرژی کمک کند؟

معمولا سیستم های هوشمند را طوری طراحی می کنند که باعث ذخیره انرژی و صرفه جویی در آنها شود که این امر می تواند به محیط زیست کمک بسیاری کند نمونه هایی از این صرفه جویی را میتوان به صورت زیر نام برد:

1) هوشمند شدن سیستم تهویه مطبوع و روشنائی با توجه به حضور اشخاص .
2) تنظیم شدن خود کار سیستم روشنائی با توجه به میزان نور محیط .
3) استفاده از ترموستات کنترل دما برای ثابت نگه داشتن دمای داخل
4) امکان ایجاد مناظر روشنائی به منظور جلوگیری از بیهوده روشن ماندن چراغها .
5) خودکار شدن لامپها در راهروها و پارکینگ .
6) تنظیم خود کار کرکره و پرده های موتوردار با توجه به میزان نور تابشی و دمای هوا .
7) خودکار شدن سیستم آبیاری با توجه به وضعیت سنسورهای باران و سنسورهای رطوبت .
8) ثابت ماندن دمای آب مصرفی و آب چرخشی با استفاده از سنسورهای دما در موتورخانه .
9) عملکرد بهینه پمپ ها ، چیلر ، برج خنک کننده ، مشعل و کلیه ادوات مکانیکی نصب شده در موتورخانه ساختمان
10) امکان کنترل فن کویل های ، هواسازها در ساختمان.

چه کسانی می توانند در خانه خود به راحتی از سیستم هوشمند استفاده کنند؟

در برنامه ریزی سیستم هوشمند همواره این نکته مد نظر بوده که برنامه آن به گونه ای تنظیم شود تا همه افراد بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. به همین دلیل در منوی  مانیتور ها  از زبان فارسی روان و ساده  و تصاویر متحرک گرافیکی استفاده شده است. نحوه ی تعامل سالمندان با این سیستم چگونه خواهد بود؟ یکی از مزیت های نرم افزارو اپلیکیشن سیستم هوشمند  بهره گیری از منوی تصویری با متون فارسی است که در جهت ایجاد یک رابطِ کاربری قوی و مناسب طراحی شده است. از این رو همه کاربران ساختمان های هوشمند به سادگی می توانند دستورالعمل های مورد نظر خود را در خانه اجرا نمایند.

هوشمندسازی یکپارچه ساختمان

سیستم مدیریت هوشمند ساختمان سعی دارد تا با بهره گیری از فناوری های کنترلی، مدیریت منابع و رخدادهای یک ساختمان را بسته به نوع کاربری آن (مسکونی، اداری، تجاری و …) در دست بگیرد. هوشمندسازی سبب می شود تا تاثیر عواملی همچون خطای نیروی انسانی، نرخ وقایع و رخدادهای خارج از کنترل و سوانح کاهش پیدا کرده و باعث افزایش قابلیت اطمینان از عملکرد صحیح تاسیسات و تجهیزات ساختمان و بهبود امنیت عمومی ساختمان شود.
قابلیت کارکرد سیستم های مختلف جانبی یا سیستم های مدرن، مانند بویلرهای چگالشی، سیستم های خورشیدی، سیستم های تولید همزمان برق و حرارت (CHP) و … که خود دارای سیستم کنترل جداگانه ای می باشند از طریق برقراری ارتباط سیستم مورد نظر با سیستم مدیریت مرکزی وجود داشته و قابل تعریف در سیستم است.

تفاوت های خانه های هوشمند با خانه های معمولی چه چیزهایی میتواند باشد؟

1 – روشنایی هوشمند
با استفاده از سیستم BMS یا همان هوشمند سازی ساختمان  می ­توان روشنایی بخش ­های مختلف ساختمان را هوشمند نمود. کنترل روشنایی، از مزایای خانه هوشمند است که شامل روشن و خاموش نمودن خودکار آنها، تنظیم سطح نور، کاهش یا افزایش و همچنین تعیین و مشاهده وضعیت آنها و امکان روشن و خاموش نمودن آنها از راه دور و بیرون ساختمان می­ باشد که میتواند خیلی کاربری باشد.
2 – سیستم­ های حفاظتی و امنیتی
می توان سیستم ­های اعلام و اطفاء حریق، ورود و خروج پرسنل، دوربین مدار بسته و نشتی آب و آبگرفتگی و حفاظت از برق گرفتگی را نیز به سیستم BMS متصل نموده و به وسیله آن کنترل نمود .
3 – در، پنجره، پرده و سایبان
به وسیله سیستم BMS می­ توان این تجهیزات را کنترل و وضعیت آنها را مشاهده نموده و فرمان های لازم را در این خصوص صادر نمود و حتی می­ توان با استفاده از حسگر اثر انگشت یا کارت مغناطیسی علاوه بر ایجاد ایمنی بیشتر به امکان طبقه ­بندی و زمان­ بندی دسترسی نیز اعمال نمود که یکی از خاص ترین مزایای خانه هوشمند است.
4 – سیستم­ های سرمایشی و گرمایشی (تهویه مطبوع)
سیستم­ های سرمایشی و گرمایشی می­ توانند شامل تجهیزات مرکزی و تجهیزات محلی باشند تجهیزات مرکزی که در موتورخانه واقع­ اند مانند چیلر، دیگ آبگرم، پمپ ­های سیستم، برج خنک­ کن و غیره می­ باشد و تجهیزات محلی نیز مانند فن کوئل ها، کولرها و هواسازها می ­باشند. از طریق سیستم BMS می­ توان تجهیزات مرکزی را در زمان های مشخص و از راه دور روشن و خاموش نمود و همچنین با تغییرات شرایط محیطی تغییرات لازم مورد نیاز را اعمال نمود و همچنین این سیستم می­ تواند دمای اتاق ها را بصورت هوشمند کنترل نموده و در صورت عدم حضور افراد نسبت به خاموش نمودن تجهیزات اقدام نماید.
5 – سیستم­ های صوتی و تصویری ، تجهیزات اداری
از مزایای خانه هوشمند امکان استفاده از یک آرشیو مرکزی صوتی است که می توان بوسیله ی آن یک موزیک دلخواه را انتخاب و یا جهت اجرای مراسم­ های مختلف حالت­ های از قبل تعریف شده را انتخاب و اجرا نمود و یا تجهیزات اداری را نیز از طریق این سیستم کنترل نمود .
6 – کنترل سیستم ورود و خروج
در مورد ساختمان های اداری این سیستم می ­تواند ورود و خروج کلیه مهمانان را ثبت و حتی تصویر آنها را ضبط نماید و در ساختمان های مسکونی نیز امکان دریافت تصویر مراجعه کننده بر روی نمایشگر و در صورت عدم حضور ثبت تصویر به همراه زمان مراجعه وجود داشته و حتی در صورت وجود اینترنت امکان برقراری ارتباط با مهمان از راه دور را مهیا سازد .
7 – کنترل تاسیسات استخر، سونا و جکوزی
این سیستم می­ تواند بطور هوشمند این تجهیزات را روشن و خاموش نموده و دستگاه های تصفیه، دما را کنترل کند و در صورت لزوم دیگر کنترل های برنامه ریزی شده را نیز صورت دهد.
8 – سیستم­های ارتباطی
پشتیبانی خطوط تلفنی، پیامگیر و تلفن سانترال نیز از ویژگی­ های این سیستم به شمار می­ رود .
9 – وسایل الکتریکی ساختمان
در ساختمان هوشمند امکان اطلاع یافتن از وضعیت کلیه وسایل الکتریکی ساختمان و کنترل آنها وجود دارد .
10-سیستم آبیاری هوشمند
سیستم آبیاری هوشمند  گیاهان که در حیاط و یا داخل ساختمان موجود است، بطور خودکار طبق برنامه از پیش تعیین شده انجام می شود. در نتیجه با استفاده از سیستم مدیریت ساختمان می­ توان ساختمان ها را تا سطح مورد نظر هوشمند نمود هزینه این کار نیز بسته به سطح هوشمند سازی می ­تواند بسیار متفاوت بوده ولی امکان­ پذیر می­ باشد.

هزینه هوشمند سازی ساختمان چقدر است؟

هزینه هوشمند سازی ساختمان را بستگی به یک سری از موارد دارد مثلا:
1- تعداد کانال های روشنایی و تعداد مصرف کننده هایی که میخواهیم آنها را به صورت یکپارچه کنترل نماییم
2-نوع و تعداد پنل های کنترلی برای دسترسی و کنترل کننده های انتخابی
3-انتخاب تجهیزات ارتباط جانبی جهت ارتباط و کنترل سیستم از طریق موبایل ،تبلت و کامپیوتر …
هزینه کلی برای اجرای سیستم هوشمند برای یک خانه 100 متری بستگی به نوع سیستم دارد که میتواند ساده،پایه،پیشرفته و یا سفارشی شده توسط صاحب خانه باشد که قیمت ها به این صورت است:
ساده:از 2الی3 میلیون تومان
پایه:از 3 الی 7 میلیون تومان
پیشرفته:از 7 الی 12 میلیون تومان
سفارشی:بستگی به کارایی و سیستم و حجم پروژه دارد

پیام بگذارید